fbpx

Jak pracuję? O mnie.

Gotuję od ósmego roku życia. Odkąd pamiętam fascynował mnie człowiek – budowa naszego ciała, wzajemne powiązania wewnątrz ciała jak i interakcje ze światem zewnętrznym. Mając kilkanaście lat już wiedziałam, że to co kupuję i jem ma fundamentalne znaczenie dla mojego zdrowia – bądź choroby. W 2011 roku ukończyłam studia - biotechnologię medyczną ze specjalizacją w immunologii. Uzyskałam obszerną wiedzę z zakresu funkcjonowania układu immunologicznego, biochemii i biologii komórki, przyczyn i przebiegu chorób cywilizacyjnych, metabolicznych, zakaźnych i innych. Własne poszukiwania zaowocowały wiedzą z mikroodżywiania, biologii totalnej i medycyny chińskiej, którą włączam do swojej praktyki dietetycznej. Prowadziłam także zajęcia dla dzieci, trenerów, nauczycieli, zachęcając do wprowadzania ciekawego i zdrowego żywienia w szkołach i w domu.

Obecnie, już jako dietetyk i coach dietetyczny chcę wspierać swoją wiedzą i doświadczeniem każdego, kto ma ochotę poprawić swoje zdrowie i sylwetkę.

Jestem mamą dwójki dzieci, z których każde ma inne wymagania pokarmowe, własne alergie, choroby i preferencje, więc ze wszystkimi tendencjami w żywieniu, zaleceniami jestem na bieżąco. Dla siebie i swojej rodziny gotuję według pięciu przemian.

Diety układam rozmaicie, w zależności od preferencji, kondycji fizycznej i psychicznej. Pracując opieram się między innymi na protokołach leczniczych np. dr Gersona, dr Budwig, witaminowych, protokołach ziołowych oraz na standardowych dietach: redukcyjnej, z ograniczeniem kalorii i składników pokarmowych. Układam diety dla wegetarian i wegan. Stosuję sezonowe produkty. Analizuję Twoje wyniki badań i stan zdrowia przed przystąpieniem do poradnictwa.

Specjalizuję się przede wszystkim w:

  1. Diecie dla alergików z  wykluczeniami pokarmowymi, w tym dzieci.
  2. Leczeniu stanów zapalnych jelit, przywracaniu równowagi flory jelitowej, odbudowie i oczyszczaniu jelit, m.in po długotrwałych antybiotykoterapiach.
  3. Regulowaniu układu odpornościowego żywieniem, wsparciu organizmu w przebiegu chorób przewlekłych o podłożu zakaźnym i niezakaźnym (alergie, schorzenia autoimmunologiczne, nowotwory, grzybice, pasożyty)
  4. Oczyszczaniu organizmu z toksyn.
  5. Przywracaniu homeostazy w pracy narządów.
  6. Holistycznym podejściu do organizmu – moje żywienie zawsze służy ciału i duszy.